Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Горски пай

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за линцер тестото:

100 г краве масло (меко)
150 г брашно
50 г пудра захар
1 яйце

за плънката:

200 г пресни горски плодове (микс)
100 г захар
50 мл бяло вино за аромат
15 г нишесте
кора от портокал по желание

Приготвяне

    1

Продуктите за тестото се смесват и с претриване между дланите се прави първо на трохи, а след това се доомесва до получаването на средно меко тесто. Оставя се да престои в хладилник 30 минути или 1 час (може и цяла нощ).

    2

Плодовете, захарта и бялото вино за плънката се сипват в подходящ съд и се оставят на огъня да заврят. Нишестето се разбива в малко студена вода и се налива постепенно при непрекъснато бъркане. Вари се до сгъстяване, без да се прекратява бъркането. Накрая се слага настъргана портокалова кора. Оставя се да изстине напълно, за да стегне добре сместа.

    3

Тестото се разточва на кора с дебелина максимум 5 мм, като предварително се отделя малко (колкото яйце) за решетката. Внимателно се прехвърля във форма за печене (ако не е силиконова, трябва да бъде намазнена и набрашнена), като трябва да се покрият и стените. Може да се сложи отново в хладилник за 10 минути. След това се разпределя охладената плънка и отгоре се украсява, като се прави решетка от отделеното тесто.

    4

Пече се на 160-180°С до зачервяване.