Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Гриловано филе от риба тон със салца от авокадо

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 филета риба тон
2 с.л. маслиново масло
1 с.л. соев сос
1 /2 ч.л. настъргана кора от лайм
2 с.л. нарязан магданоз
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 авокадо
50 г бекон
1 с.л. сок от лайм
1 щипка чили на прах
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Рибата тон се измива и подсушава, след което се слага в марината от 1 с. л. маслиново масло, соев сос, кора от лайм и магданоз за около 60 минути.

    2

Лукът и чесън се обелват. Авокадото се разполовява, изважда се костилката и се нарязва на ситно. Лукът и чесънът също се нарязват на ситно.

    3

Беконът се запържва за около 5 минути и се смесва с останалото маслиново масло и сок от лайм. Дресингът се подправя със сол и чили.

    4

Авокадото се разбърква с лука и чесъна и всичко се добавя към дресинга. Рибата тон се овкусява със сол и черен пипер, беконът се увива около нея и се пече на грил от всяка страна за около 3 до 4 минути.

    5

Готовата риба се сервира с авокадо салцата. По желание може да се гарнира със салата от рукола и домати.