Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Гъши гърди с карамелизирано зеле и пюре от тиква

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 г (4х200 г) гъши гърди
40 г моркови
40 г корен от магданоз
2 малки глави лук
250 мл гъши бульон
500 г тиква Хокайдо
100 мл сметана
50 г масло
1 ч.л. канела на прах
400 г савойско зеле
100 г захар
100 мл бяло вино
6 с.л. заквасена сметана
80 г филирани бадеми
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Гъшите гърди се измиват, подсушават и овкусяват от двете страни със сол и пипер на вкус. Поставят се в бретер с кожата надолу и се запечатват при ниска температура около 15 минути или докато им изтече мазнината.

    2

Морковите и коренът магданоз се нарязват на едро. Гъшите гърди се изваждат от бретера, а вътре се поставят вече подготвените зеленчуци. Заливат се с гъшия бутон, добавят се и гъшите гърди, които се поставят с месестата страна надолу върху зеленчуците. Бретерът се поставя във фурната на най-долния ред и всичко се пече около 40 минути. В купичка се разбъркват 100 мл вода с 50 г сол и последните 10 минути от печенето кожата се маже често.

    3

Тиквата се нарязва на парчета и се сварява в леко подсолена вода за около 20 минути. Течността се излива. Тиквата се пюрира се със сметаната, маслото и канелата.

    4

Савойското зеле се измива и нарязва на ивици, широки около 1 см. Захарта се карамелизира и към нея се добавя нарязаното зеле. Налива се бялото вино и се оставя да ври около 10 минути. Към зелето се прибавят заквасената сметана, бадемите и всичко се овкусява със сол и пипер на вкус.

    5

Гъшите гърди се сервират със зелето и тиквеното пюре.


Видеорецепта