kaufland.bg/recepti
Гювечета с кайма
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 400 г | кайма |
| 4 глави | лук |
| 4 | печени чушки |
| 4 | яйца |
| 4 | домата |
| 60 г | краве масло |
| сол, червен и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в тиган с половината масло и малко вода. Дръпва се от огъня, оставя се да се охлади и се омесва с каймата и наситнените домати. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.
- 2
На дъното на всяко гювече се поставя по 1 печена чушка и отгоре се разпределя каймата. Оформя се като гнездо и се пече 20 минути в умерена фурна. След като се запече, се счупва по 1 яйце и се допича още 1 минута.