kaufland.bg/recepti
Гювече с пролетни картофи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | пресни малки картофи |
| 50 г | краве масло |
| 50 мл | олио |
| 300 г | заквасена сметана |
| 200 г | кашкавал |
| 2 стръка | пресен лук |
| 5 стръка | копър |
| 1 кубче | пилешки бульон (зеленчуков) |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се измиват добре и се почистват с четка, след което се подсушават и се слагат в купа.
- 2
Предварително разтопеното масло и олиото се смесват и с тях се поливат картофите. Посоляват се, разбъркват се и се разпределят в глинени гювечета. Поставят се в леко затоплена фурна и температурата се увеличава до 220 градуса. Пекат се около 25–30 минути.
- 3
В купа се разбъркват сметаната с настъргания кашкавал, нарязаните надребно лук и копър и стрития бульон. Тази смес се разпределя върху гювечетата и отново се връщат във фурната, като температурата се намалява на 180 градуса. Пекат се още 20 минути или докато заливката се зачерви.