kaufland.bg/recepti
Гювече със сирене и зеленчуци
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
| 150 г | сирене „Фета“ |
| 50 г | кашкавал („Чедър“, „Пармезан“) |
| 10 | чери доматчета |
| 1 | червена или зелена чушка |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 | малка глава лук |
| 1 с. л. | краве масло |
| 1 ч. л. | балсамов оцет |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сиренето се нарязва на кубчета, а кашкавалът се настъргва.
- 2
Лукът се реже на дребни кубчета, доматчетата – на четвъртинки, чушката – на ивици, а чесънът – надребно.
- 3
Всички продукти се поставят в гювече, отгоре се слага маслото, сипва се оцетът, подправят се със сол и пипер и добре се разбъркват.
- 4
Пече се 20–25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.