kaufland.bg/recepti
Датски гофрети със сьомга
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 100 г | картофи |
| 100 г | брашно |
| 4 | яйца |
| 2 глави | шалот |
| 2 | червени чушки |
| 100 г | пушена сьомга |
| 200 мл | зеленчуков бульон |
| 200 мл | маслиново масло |
| 1 щипка | захар |
| сол и черен пипер на вкус | |
| масло за намазване | |
| копър |
Приготвяне
- 1
Картофите се обелват и настъргват. Смесват се с брашното, солта и пипера.
- 2
Сьомгата се пюрира с яйцата в блендер и се прибавя към тестото. Оставя се да почине за 10 минути.
- 3
Лукът и чушките се почистват и нарязват на кубчета. Задушават се в сгорещеното маслиново масло. Долива се бульонът и се оставя да къкри 5 минути.
- 4
Оставят се да изстинат, пюрират се и се подправят със сол, пипер и захарта. Копърът се измива, изсушава се и се наситнява.
- 5
Гофретникът се затопля и се намазва с масло. Сипва се от тестото и се пекат вафли.
- 6
Намазват се с пюрето и се гарнират със сьомга и копър.