Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Двуцветна торта

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 парчета)

100 г краве маслo
200 мл подсладено кондензирано мляко
2 яйца
140 г брашно
1 /2 ч.л. сода бикарбонат
сокът от 1/2 лимон
2 ч.л. какао
400 мл сладкарска сметана
200 г захар

Приготвяне

    1

Разтопеното масло и кондензираното мляко се сипват в купа и се разбъркват с телена бъркалка. Добавят се яйцата и се разбърква отново. Брашното се пресява, добавя се към сместа и се разбърква докато сместа поеме цялото брашно. Лимоновият сок се прибавя към содата, разбърква се и се сипва към сместа. Всичко се разбърква много добре.

    2

Сместа се разделя на две. Към едната половина се добавят 2 ч.л. какао и се разбърква. Двете смеси се сипват от двете страни на тава с кухненска хартия. Може да се ползва фолио, поставено вертикатно на средата на тавата, за да не се допират смесите за двата блата или да се ползват две различни тави. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за 10 минути.

    3

Докато блатовете се пекат, в голяма купа се сипват сметаната и захарта и се разбиват с миксер до получаването на сметанов крем.

    4

След като се изпекат и изстинат, блатовете се нарязват на еднакви по размер квадрати – 2 бели и 2 кафяви. На подноса, върху който ще се сервира тортата, се слага първо бял блат. Намазва се с крем и отгоре се слага кафяв блат. Отново се намазва с крем, след това се слага бял блат, крем, кафяв блат и се завършва с крем, който се намазва не само отгоре, но и отстрани на тортата. Останалите изрезки от блатовете се натрошават на ситни трохи и с тях се поръсва тортата отгоре и отстрани за декорация.


Видеорецепта