Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Демонични кексчета

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

220 г масло
180 г захар
5 яйца
400 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
5 с.л. мляко
400 г крема сирене
4 с.л. масло (меко)
6 с.л. пудра захар

За украса

шоколадови бисквити
сладкарски бои: червено, зелено, жълто, синьо
желирани бонбони червейчета
захарни очи
хартиени подложки за печене на кексчета с Хелоуин мотиви

Приготвяне

    1

Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата и бъркането продължава. Прибавят се брашното, бакпулверът и млякото. Тестото се разделя на 4 порции и всяка една от тях се оцветява със сладкарската боя. Във формата за кексчета, в която предварително са сложени от хартиените подложки, се слага по малко от всеки цвят тесто, за да се получат цветни кексчета, които се пекат около 30-40 минути на 180 °C.

    2

Крема сиренето, пудрата захар и маслото се разбиват. Готовият крем се оцветява със зелената сладкарска боя, пълни се в пош или найлонова торбичка и се шприцова върху кексчетата със звездообразен накрайник.

    3

Кексчетата се украсяват със захарните очи, желираните червейчета се използват за коса, а шоколадовите бисквити се оформят като уста на чудовищата. По желание, с червена сладкарска боя могат да се нарисуват кървави петна върху лицата на демоните.