Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Джинджифилови сладки

Джинджифилови сладки

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

300 г брашно
100 г кафява захар
175 г краве масло
8 с. л. кленов сироп
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка канела

За глазурата

2 белтъка
350 г пудра захар
2 с.л. лимонов сок
1 шушулка ванилия

Съвет

  • Добре е преди да сложите сладките да се пекат, да ги оставите да престоят за 10-ина минути в хладилника, защото тестото е маслено и трябва да е стегнато преди печене. Глазурата трябва веднага да се покрие с фолио, защото много бързо изсъхва.


Приготвяне

1

Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на пухкава маса.

2

Прибавят се содата, джинджифилът, канелата, ванилията и кленовият сироп и отново се разбърква.

3

Слага се брашното и пак се разбърква, докато се получи хомогенно тесто. Оформя се като фитил, завива се в стреч фолио и се оставя да стегне в хладилник за около 20–30 минути.

4

След това се разточва с дебелина около 0,5 см и от него се изрязват сладки с различни формички.

5

Поставят се върху хартия за печене (ако са в тава с незалепващо покритие, не е необходимо) и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.

6

Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да се регулира със захар или вода). Оцветява се по желание в различни цветове.

7

След като сладките изстинат се украсяват с глазурата.