Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Джолан с кисело зеле и хвойна

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

400 г обезкостен джолан (свински, телешки)
1 кисела зелка
3 картофа
1 глава лук
8-10 зърна хвойна
1 ч.л. ким
1 ч.ч. сухо бяло вино
1 кубче телешки бульон
4 с.л. гъша мас
горчица на вкус
магданоз за поръсване

Приготвяне

    1

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на едро.

    2

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маста. Зелето се нарязва на тънки ивици и се прибавя към лука. Задушава се около 15 минути, докато омекне.

    3

Добавя се нарязаното на по-едри парчета месо. Подправя се с хвойната, кима, бялото вино и стрития телешки бульон.

    4

Залива се с вряла вода, която трябва да покрие продуктите. Вари се на слаб огън около час и половина, като се проверява нивото на водата.

    5

Готовото ястие се овкусява с горчица и се поднася, гарнирано със сварените картофи и поръсено с магданоз.