Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Домашна паста "Мумия"

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

650 г смляно телешко месо
1 глава лук
1 ч.ч галета
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
1 /3 ч.ч. кетчуп
1 с.л. горчица
сол и черен пипер на вкус
2 триъгълничета топено сирене
2 черни маслини

за соса:

400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с.л. захар Мусковадо
1 с.л. горчица
1 ч.л. сос Уорчестър
сол и черен пипер на вкус

за пастата:

500 г брашно тип 00 (за пици)
3 яйца (размер L)
2 жълтъка
щипка сол
3 с.л. вода
брашно за поръсване
маслиново масло

Приготвяне

    1

Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, млякото, галетата, сол, черен пипер и яйцето.

    2

Замесва се с ръце и се оформя като голяма топка (кюфте), кояот се слага в тава, покрита с хартия за печене.

    3

Кетчупът и горчицата се смесват и с тях се намазва кюфтето. Пече се в загрята на 170° C фурна, с вентилатор, за около час.

    4

В блендер се сипва брашното за пастата, добавя се солта и се включва на ниска степен. Докато се бърка, един по един, се добавят жълтъците. По същия начин се слагат яйцата (и жълтъците, и яйцата трябва да със стайна температура). Разбива се.

    5

Налива се водата, за да се съберат всички продукти и да се получи хубава топка тесто.

    6

Изважда се и се меси на ръка 10 минути, докато се получи гладко, еластично, средно твърдо тесто. Разделя се на две топки, които се завиват във фолио и се оставят да починат за час.

    7

След това тестото се разточва леко с точилка. Слага се в машина за паста и се изкарва тънък лист.

    8

Единият край се прегъва навътре до средата, другият – докрая, притиска се, отново се слага в машината за паста, и така общо четири пъти, за да се разточи добре и пастата да стане еластична. След това машинката постепенно се настройва на по-малко разстояние, няколко пъти, докато излезе перфектен тънък лист тесто.

    9

Така полученият лист се поръсва с брашно и се навива. Нарязват се папардели (дебели ленти), които се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат и поливат с малко маслиново масло, за да не се слепят.

    10

Всички продукти за соса се слагат в касерола и се кипват. Щом се сгъсти се пасира до кадифена консистенция. Изпеченото кюфте се увива в пастата (като мумия), слагат се тригълничета сирене за очи, а върху тях по една маслина. Отстрани се сипва от доматения сос.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.