Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Изобразяване на рецептата Домашна паста с подправки и песто с пресен лук

Домашна паста с подправки и песто с пресен лук

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

300 г брашно, плюс още за омесване
120 г пшеничен грис
2 с.л. сухи подправки (босилек, риган, мащерка)
7 с.л. зехтин
2 връзки пресен лук
20 г ситно нарязано кашу
40 г кедрови ядки
50 г настърган пармезан
1 с.л. лимонов сок
сол
метален резец за курабийки във форма на зайче
4 буркана с винтова капачка, всеки от по 100 мл

Съвет

  • Пастата се вари в подсолена вряща вода 8 до 10 минути. Пестото може да се съхранява в хладилник 3 до 5 дни.


Приготвяне

    1

В купа смесете брашното с гриса и подправките. В средата направете кладенче и излейте в него 2 с.л. зехтин и 50 мл топла вода. Започнете да бъркате сместа, а след това и да я размесвате. Когато тестото стане твърдо, прибавете към него още 30 мл гореща вода. Месете, докато тестото не придобие гладка, не лепкава констистенция. Завийте тестото с найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.

    2

Извадете тестото и го разточете върху поръсена с брашно плоскост до 2 мм дебелина. Оформете зайчета с помощта на резеца. Така готовата паста трябва да се суши 2 до 3 часа върху хартия за печене в предварително загрята на 40º фурна.

    3

Измийте и почистете пресния лук и го нарежете на кръгчета. В блендер пюрирайте лука, шам фъстъка, кедровите ядки, пармезана, лимоновия сок и останалия зехтин. Овкусете готовото песто със сол и го напълнете в буркани с винтова капачка. Затворете добре.

    4

Опаковайте красиво пастата и подарете на любимите хора, заедно с бурканче песто.