kaufland.bg/recepti
Домашни бонбони
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (25 парчета)
| 500 г | черен шоколад |
| 2 големи | жълтъка |
| 3 с.л. | краве масло |
| 1 с.л. | тъмен ром |
| 30 мл | кафе еспресо |
| 50 г | какао |
| 50 г | печени белени лешници |
Приготвяне
- 1
Половината от шоколада се разтопява на водна баня.
- 2
Съдът се дърпа от огъня и се добавят жълтъците, маслото, ромът и кафето, като се разбърква непрекъснато. Сместа се оставя за час в хладилник да стегне.
- 3
От шоколадовата смес се оформят топчета, подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и отново се връщат в хладилника за час.
- 4
Останалият шоколад се разтопява на водна баня. Сваля се от котлона и се оставя за десет минути. Бонбоните се потапят в разтопения шоколад, вадят се с вилица, овалват се в какао или смлени лешници. Могат да се оставят и в първоначалния си вид. Консумират се охладени.