Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Домашно хлебче, пълнено с фета и лютеница

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

За тестото:

500 г пшенично брашно
1 /2 ч.л. сол
1 опаковка суха мая
275 мл хладка вода
50 мл слънчогледово олио

За пълнежа:

3 стръка пресен лук
4 връзки магданоз
400 г сирене фета
300 г лютеница

Съвет

  • Към тези хлебчета е подходяща и изварата с подправки. Може да се опитат алтернативни пълнежи – парченца бекон, пресен лук, магданоз.


Приготвяне

    1

За тестото: сухата мая се разтваря в малко вода. Брашното и солта се смесват в купа. Прибавят се разтворената във водата суха мая и олио, и с помощта на приставката за тесто на миксера или в кухненския робот се омесват за около 10 мин. на меко тесто. Покрива се и се оставя да втасва около 1 ½ ч. на топло.

    2

За пълнежа: пресният лук и магданозът се измиват и подсушават. Лукът се почиства и нарязва на дребно. Магданозът се нарязва на едро, фета сиренето се натрошава на едро.

    3

Фурната се загрява предварително на 200 °C(вентилатор: 175 °C). Втасалото тесто се омесва отново. Поставя се върху набрашнена повърхност и се разточва с размер около 40 x 25 см. Нарязва се на половинки. Лютеницата се размазва в средата на двете половинки тесто. Поръсва се с лука, магданоза и фета сиренето. Всяка една от половините се сгъва по дължина и краищата се притискат леко. С помощта на дървена лъжица се разделя на 8 хлебчета. Те се поставят върху покрита с хартия за печена тава и се пекат за около 20-25 мин.


Видеорецепта