Еклери с ягодов крем
Продукти (12 парчета)
200 г | замразени ягоди |
1 пакетче | ванилов пудинг |
350 мл | мляко |
6 с.л | захар |
30 г | масло |
1 щипка | сол |
100 г | брашно |
3 | яйца |
75 г | кувертюр |
100 мл | сметана |
1 с.л. | захаросан джинджифил |
Приготвяне
- 1
Ягодите се размразяват, след което се пюрират. Пудингът се разбърква с 6 с.л. мляко и захар. Останалото мляко се слага на котлона, към него се прибавят ягодите и сместа се оставя да заври. Прибавя се пудингът и сместа се оставя да заври, сваля се от котлона и се оставя да изстине напълно в съд, покрит с фолио.
- 2
За пареното тесто: 125 мл студена вода се подсоляват и се оставят да заврат. Към врящата вода се прибавя брашното, което се бърка, докато сместа започне да се отделя от дъното на тенджерката. Сместа се сваля от котлона и към нея, едно по едно, се прибавят яйцата. С помощта на пош с голям звездообразен накрайник, върху хартия за печене, се шприцоват 12 10-сантиметрови ивици, които след това се пекат 20-30 минути в предварително загрята на 200 °C фурна. Готовите еклери се оставят да изстинат напълно, след което се разрязват през средата.
- 3
Кувертюрът се надребнява и разтопява на водна баня. Ягодовият крем се разбърква добре. Разбива се сметана, която се разбърква с ягодовия крем. С помощта на пош кремът се шприцова в долната половина на еклерите, поставя се капачето им и върху него се нанася от кувертюра. Гарнира се с джинджифила.