Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Еклери с ягодов крем

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

200 г замразени ягоди
1 пакетче ванилов пудинг
350 мл мляко
6 с.л захар
30 г масло
1 щипка сол
100 г брашно
3 яйца
75 г кувертюр
100 мл сметана
1 с.л. захаросан джинджифил

Приготвяне

    1

Ягодите се размразяват, след което се пюрират. Пудингът се разбърква с 6 с.л. мляко и захар. Останалото мляко се слага на котлона, към него се прибавят ягодите и сместа се оставя да заври. Прибавя се пудингът и сместа се оставя да заври, сваля се от котлона и се оставя да изстине напълно в съд, покрит с фолио.

    2

За пареното тесто: 125 мл студена вода се подсоляват и се оставят да заврат. Към врящата вода се прибавя брашното, което се бърка, докато сместа започне да се отделя от дъното на тенджерката. Сместа се сваля от котлона и към нея, едно по едно, се прибавят яйцата. С помощта на пош с голям звездообразен накрайник, върху хартия за печене, се шприцоват 12 10-сантиметрови ивици, които след това се пекат 20-30 минути в предварително загрята на 200 °C фурна. Готовите еклери се оставят да изстинат напълно, след което се разрязват през средата.

    3

Кувертюрът се надребнява и разтопява на водна баня. Ягодовият крем се разбърква добре. Разбива се сметана, която се разбърква с ягодовия крем. С помощта на пош кремът се шприцова в долната половина на еклерите, поставя се капачето им и върху него се нанася от кувертюра. Гарнира се с джинджифила.