kaufland.bg/recepti
Задушено пиле с праз лук
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 600 г | пилешко филе |
| 4 стръка | праз |
| 6 | големи моркова |
| 200 г | печурки |
| 1 к. ч. | бяло вино |
| 4 с. л. | олио |
| 2 | дафинови листа |
| 1 ч. л. | червен пипер |
| сол на вкус | |
| черен пипер на зърна |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на жулиен и се задушава за кратко в половината олио, заедно с нарязаните на филийки гъби. Прехвърлят се в керамичен съд (гювеч).
- 2
Върху тях се нареждат празът и морковите, нарязани на диагонални парчета с дължина 5-6 см. Добавят се останалата мазнина, виното, черен пипер, червеният пипер, дафиновите листа и се посолява.
- 3
Ястието се затваря с капак или фолио и се пече около час на умерена фурна.