kaufland.bg/recepti
		
	Захарни яйца на клечка
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (12 парчета)
| 400 г | бял шоколад | 
| 200 г | пандишпанов блат (или останал кекс, козунак и др.) | 
| 200 г | ягоди | 
| разноцветни захарни бонбони | 
Приготвяне
- 1
 
Пандишпановият блат се натрошава.
- 2
 
Ягодите се режат на кубчета.
- 3
 
Около 100 г от шоколада се разтопява на водна баня. Трохите се разбъркват добре с ягодите и разтопения шоколад, сместа се прибира в хладилник за 30 минути.
- 4
 
След това от нея се оформят яйца, в които се забиват сламки. Оставят се във фризер да се замразят. Замразените яйца се потапят в разтопен бял шоколад и се подреждат прави върху стиропор, докато шоколадът се стегне. Поръсват се със смлени разноцветни бонбони.