Зелева салата с пилешко филе
Продукти (3 порции)
200 г | царевица от консерва |
200 г | грах от консерва |
200 г | филе от пилешки гърди |
2 | камби |
300 г | зеле |
1 глава | червен лук |
1 /2 ч.ч. | барбекю сос |
200 г | варени картофи |
1 с.л. | маслиново масло |
1 /2 ч.л. | ябълков оцет |
1 ч.л. | чеснова паста |
сол и черен пипер на вкус | |
листенца | риган |
Приготвяне
- 1
В тиган се сипват зехтинът, 100 мл вода и нарязаното на едри парчета пилешко филе. Веднага се добавят нарязаните на ивици камби и лук, сипва се оцетът, добавя се счуканият чесън и всичко се задушава.
- 2
Когато пилешкото месо придобие златист цвят, а зеленчуците омекнат, се добавя барбекю сосът. Съдът се похлупва и ястието се оставя да къкри 5 минути, като от време на време се разбърква.
- 3
Зелето се реже на тънки ивици и се намачква, за да омекне. Варените картофи се нарязват на кубчета и се прибавят към зелето, заедно с граха и царевицата. Изсипват се в подходяща голяма чиния, а отгоре се подреждат задушените зеленчуци и пилешките филета.
- 4
Салатата се подправя със сол и черен пипер на вкус и се украсява с листенца риган.