Зелеви сарми с млечен сос
Продукти (3 порции)
| 10 бр. | зелеви листа |
| 150 г | ориз |
| 200 г | пилешко месо Шеф месар |
| 500 г | кисело мляко Брей! |
| 100 г | масло |
| 1 | яйце Брей! |
| 50 г | брашно |
| 1 | връзка праз лук |
| черен пипер и сол на вкус | |
| маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Ситно нарязаният праз и накълцаното пилешко месо се сотират в тиган с малко маслиново масло, сол и черен пипер.
- 2
След около 4-5 минути се добавят ориза и малко вода. Готви се още около 4-5 минути, докато оризът поеме водата.
- 3
След това се оформят сармите и се поставят в тавичка за печене, предварително намазана с маслиново масло.
- 4
Долива се малко от сока на зелето, разреден с малко вода и се готви за около час на 180С.
- 5
В касерола се слага маслото. След като се разтопи до златисто се добавя брашното и се бърка до получаване на еднородна смес. Добавят се разбитото кисело мляко с водата и яйцата и продължава да се бърка до сгъстяване.
- 6
Заливаме сармите с готовия сос и оставяме да се охладят.