Зелена салата с аспержи и ролца от раци
Продукти (2 порции)
за дресинга:
| 100 г | майонеза |
| 100 г | кисело мляко |
| 1 с. л. | ябълков оцет |
| 1 с. л. | олио |
| 1 ч. л. | гранулиран лук |
| 1 ч. л. | сух копър |
| 1 ч. л. | сух магданоз |
| 1 ч. л. | горчица |
| 1 /2 ч. л. | чесново брашно |
| сол на вкус | |
| 1 | зелена салата |
| 200 г а спержи | |
| 7 | пресни печурки |
| 120 г | ролца от раци |
| 7 | чери домати за украса |
Приготвяне
- 1
Отрязват се 2-3 см от основата на стъблата на аспержите, а останалата част се обелва. Почистените аспержи се нарязват на дребно и се варят на пара около 10 минути. След това се изплакват със студена вода.
- 2
Майонезата, киселото мляко, горчицата и чесновото брашно се смесват, сипват се олиото и ябълковият оцет и се добавят гранулираният лук, копърът, магданозът и сол. След това всичко се разбива с пасатор, докато се получи хомогенна смес. Преди консумация дресингът трябва да престои 5-10 минути.
- 3
Зелената салата се нарязва на тънки ивици, гъбите – на филийки, ролцата от раци – на колелца. Поставят се в салатиера заедно с аспержите и се разбъркват. Салатата се овкусява с дресинга и се декорира с нарязаните на половинки чери доматчета.