Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зелено къри

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г броколи
1 тиквичка
2 връзки целина
4 връзки зелен лук
250 г кайсии от консерва
80 г джинджифил
2 броя шалот
2 скилидки чесън
2 броя чили
200 г ориз
сол
3 с.л. слънчогледово олио
1 с.л. къри на прах
750 мл кокосово мляко
250 мл зеленчуков бульон
3 с.л. сироп от агаве
150 г замразен грах
1 /2 връзка кориандър

Приготвяне

    1

За гарнитурата: Зеленчуците се измиват и се отцеждат. Кайсиите се изсипват в гевгир и също се отцеждат. Броколите се нарязват на хапки. Тиквичките се нарязват по дължина на тънки резени с дебелина около 0,5 см. Лукът се почиства и нарязва на кръгчета. Кайсиите се подсушават хубаво с кухненска хартия. Джинджифилът се бели и нарязва на дребно. Шалотът и чесънът също се обелват и нарязват на кръгчета. Чилито се нарязва на кръгчета.

    2

Оризът се сварява във вода, според указанията на опаковката. Олиото се загрява. Шалотът, чесънът, джинджифилът, чилито и коренът от целината се задушават за около 3 минути. Добавят се кокосовото мляко, зеленчуковият бульон и сокът от агаве и всичко се вари за около 10 мин. След като измине половината от времето, се добавят лукът и грахът. Грил тиганът се загрява и на него леко се запичат кайсиите като се обръщат и от двете страни. Свалят се от котлона и се разрязват на две или на три половинки.

    3

Кориандърът се измива, подсушава се и се нарязва на едро, заедно с дръжките. Кърито се посолява, изсипва се в купа, върху него се поставят грилованите кайсии и се поръсват с кориандър, преди да се сервират. Оризът се сервира в отделна купа.


Видеорецепта