kaufland.bg/recepti
		
	Зеленчукови кюфтенца
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (1 порция)
| 1 /2 | тиквичка | 
| 2 | средно големи картофа | 
| 1 | моркова | 
| 1 с.л. | слънчогледови семки | 
| 1 | жълтък | 
| 1 ч.л. | нишесте | 
| 1 ч.л. | смляно ленено семе | 
| 2 ч.л. | сушени зелени подправки | 
| 1 щипка | индийско орехче | 
| 1 с.л. | растителна мазнина | 
| 4 с.л. | извара | 
| червен пипер | |
| черен пипер | |
| сол | 
Приготвяне
- 1
Тиквичката се измива. Картофите и морковът се обелват, измиват и заедно с тиквичката се настъргват. Слънчогледовите семки се натрошават с помощта на нож.
- 2
Настърганите зеленчуци се изцеждат добре с ръце и към тях се прибавя жълтъкът, нишестето, слънчогледовите семки и лененото семе. Овкусява се със сол, пипер и индийско орехче. Мазнината се загрява, а от зеленчуковата смес се оформят малки кюфтенца, които се изпържват в нея.
- 3
Изварата се смесва със сушените зелени подправки, сол, черен и червен пипер и се разбърква добре.