Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зеленчукови шницели с домашно песто

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 глава лук
1 кг моркови с листата
600 г твърдо сварени картофи
1 скилидка чесън
1 /2 връзка босилек
40 г орехи
100 мл маслиново масло
30 г пармезан
1 яйце
60 г пшенично брашно
1 с.л. нишесте
1 с.л. краве маслo
1 ч.л. захар
сол
прясно смлян черен пипер

Съвет

  • Ако са останали листа от морковите, заедно с малко маруля може да се направи салата към шницелите.


Приготвяне

    1

Лукът се обелва, морковите и картофите се измиват, и се подсушават. Листата на морковите се отделят настрана. Лукът, 300 г моркови и картофите се настъргват на едро с помощта на кухненско ренде. Прибавя се 1 чаена лъжичка сол и сместа се оставя за 10 минути. Останалите моркови се почистват, разполовяват по дължина и сваряват във вряща, подсолена вода до около 3 минути.

    2

Чесънът се обелва, а босилекът се измива и подсушава. Орехите се накълцват и запичат в тиган до златисто. Около 75 г от листата на морковите се пасират заедно с 1/3 от босилека, 75 мл от маслиновото масло и чесъна. Пармезанът се настъргва и се прибавя към орехите.

    3

Към настърганите зеленчуци се прибавят 2 с.л. ситно нарязани листа от моркови, яйцето, брашното, нишестето и се овкусява със сол и черен пипер. Останалото маслиново масло се загрява в голям тиган и в него се изпържват 12 оформени от зеленчуковата смес шницели, като това става на среден огън, за 4-5 минути от всяка страна.

    4

Маслото се разтопява в тиган, добавят се захарта и морковите, които се глазират на среден огън за около 3 минути. Готовите зеленчукови шницели се сервират с глазираните моркови, пестото, останалите листа от моркови и, по желание, поръсени със семена от нар.