Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зеленчуков бургер

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2 скилидки чесън
1 глава лук
1 малък патладжан
2 с. л. зехтин
2 с. л. горчица
сол
пипер
1 домат
няколко листа от маруля
4 замразени зеленчукови шницели
4 питки за бургери
4 с. л. пържен лук
50 г кълнове

Приготвяне

    1

Лукът и чесънът се изчистват, обелват се и се нарязват на ситно. Патладжанът се измива и се нарязва на парчета. След това патладжанът с лука и чесъна се задушават в една лъжица олио заедно със 100 мл вода за около 12 минути. Готовата смес се пюрира заедно с горчицата и се подправя със сол и пипер.

    2

Доматите се измиват и се нарязват на шайби. Марулята се измива и се подсушава.

    3

Зеленчуковите шницели се гриловат за около 8-10 минути.

    4

Питките се разрязват на две половини, като всяка от тях се намазва с готовото пюре от патладжан. Върху едната половина на питката се слага едно листо маруля, един зеленчуков шницел, парче домат, добавя се малко пържен лук и кълнове. Бургерът се „затваря“ с другата половина на питката и е готов за сервиране.