kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Италианска салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
| 100 г | чери домати |
| 100 г | мини моцарела |
| 20 г | рукола |
| сърцевината на една маруля | |
| 1 с.л. | зехтин |
| 1 с.л. | мед |
| 1 с.л. | горчица |
| 2 с.л. | лимонов сок |
| 20 г | пармезан |
| 10 г | печени слънчогледови семки |
| няколко листа босилек | |
| сол | |
| пипер |
Приготвяне
- 1
Доматите се измиват и нарязват на половинки, моцарелата се отцежда от саламурата, а руколата се измива и накъсва на по-дребни парчета. Сърцевината на марулята се измива и нарязва на ивички.
- 2
Босилекът, зехтинът, медът, горчицата и лимоновият сок се разбъркват добре и се овкусяват със сол и пипер.
- 3
Дресингът се налива във висок буркан или друг съд, а зеленчуците се подреждат в следната последователност: домати, моцарела, маруля, домати, пармезан, рукола, слънчогледови семки.