kaufland.bg/recepti
		
	
		За вегетарианци
	
Кайгана (Магданозени кюфтета по арменски)
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (2 порции)
| 4 връзки | магданоз | 
| 3 | яйца | 
| 100 г | настъргано сирене | 
| 1 скилидка | чесън | 
| 1 с. л. | брашно | 
| бял пипер на вкус | |
| мазнина за пържене | 
за соса:
| 1 кофичка | кисело мляко | 
| 1 /2 връзка | копър | 
| 3 скилидки | чесън | 
| сол на вкус | 
Приготвяне
- 1
 
Магданозът се нарязва на ситно в купа и последователно се прибавят яйцата. Разбърква се и се подправя с бял пипер, чесъна, нарязан на ситно и сиренето. Всичко се разбърква добре.
- 2
 
Прибавя се брашното и се бърка до получаването на еднородна смес, която се оформя на плоско кюфте и се пече на умерен огън от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
- 3
 
Гарнира се със сос от киселото мляко, смесено с нарязаните на ситно копър и чесън и овкусено със сол.