Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Калцоне с тиквички и пиле

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за тестото:

500 г брашно
1 /2 пакетче суха мая
2 с. л. зехтин
2-3 щипки сол
220 мл хладка вода

за плънката:

150 г пилешки гърди
150 г кашкавал
3 глави червен лук
2 домата
1 тиквичка
1 люта чушка
1 резен джинджифил
2-3 с. л. соев сос
4 с. л. олио
2 филета аншоа или хамсия
4-5 щипки сух босилек

Приготвяне

    1

Брашното се пресява, смесва се с маята и солта и се оформя кладенче. В него се наливат зехтинът и водата и се омесва гладко тесто. Покрива се и се оставя на топло да втаса.

    2

Пилешките гърди се почистват от костите и кожата и се нарязват на малки кубчета. Поливат се с 1 с. л. соев сос и се оставят около 10 минути, за да се мариноват.

    3

Джинджифилът се накълцва на ситно, лукът се реже на полумесеци, тиквичката – на малки кубчета, а лютата чушка се почиства от семето и се нарязва на ситно.

    4

Маринованото месо се запържва за 2-3 минути в силно сгорещено олио и се изважда. В същата мазнина на умерен огън се запържва лукът. Когато стане златист, се добавят джинджифилът, тиквичката и чушката. Пържи се още 2-3 минути и се прибавя ситно нарязаното филе аншоа, останалият соев сос, босилекът и нарязаните на кубчета домати. Готовата плънка се оттегля от котлона и се оставя да изстине.

    5

Втасалото тесто се разделя на две топки, всяка от които се разточва на два тънки кръга. Всеки от кръговете се поставя в намазнена тава за печене. Едната им половина се покрива с част от плънката и се поръсва с нарязан на кубчета кашкавал. Краищата на тестените кръгове се намазват с вода, свободната страна се затваря, краищата се притискат, за да се залепят, и калцонето се пече 15-20 минути в предварително загр ята до 220-250°С фурна.