kaufland.bg/recepti
Канелони с песто от орехи и броколи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
40 г | орехи |
200 г | броколи |
2 с.л. | зехтин |
150 г | сирене Филаделфия |
0.5 ч.л. | нишесте |
2 с.л. | ситно нарязани подправки (магданоз, босилек, мащерка, риган и др.) |
10 бр. | канелони |
200 г | домати на кубчета (от консерва) |
40 г | настърган пармезан |
1 щипка | лют червен пипер |
60 г | рукола |
2 с.л. | гъст балсамов оцет |
сол | |
пипер | |
захар |
Приготвяне
- 1
Орехите се нарязват на ситно и се запичат в тиган без мазнина. Броколите се измиват, нарязват се на много дребно и се запържват в 1 с.л. олио. Към тях се прибавят рикотата, нишестето, орехите и подправките. Овкусява се със сол и пипер.
- 2
Канелоните се пълнят със сместа от рикота и броколи и се поставят в малка тавичка. Доматите се подправят със захар, сол и пипер и се разпределят върху канелоните. Пармезанът и лютият пипер се поръсват върху канелоните и всичко се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 35-45 минути.
- 3
Руколата се измива и накъсва. Овкусява се със зехтин и балсамов оцет и се сервира заедно с канелоните.