Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Канелони с песто от орехи и броколи

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

40 г орехи
200 г броколи
2 с.л. зехтин
150 г сирене Филаделфия
0.5 ч.л. нишесте
2 с.л. ситно нарязани подправки (магданоз, босилек, мащерка, риган и др.)
10 бр. канелони
200 г домати на кубчета (от консерва)
40 г настърган пармезан
1 щипка лют червен пипер
60 г рукола
2 с.л. гъст балсамов оцет
сол
пипер
захар

Приготвяне

    1

Орехите се нарязват на ситно и се запичат в тиган без мазнина. Броколите се измиват, нарязват се на много дребно и се запържват в 1 с.л. олио. Към тях се прибавят рикотата, нишестето, орехите и подправките. Овкусява се със сол и пипер.

    2

Канелоните се пълнят със сместа от рикота и броколи и се поставят в малка тавичка. Доматите се подправят със захар, сол и пипер и се разпределят върху канелоните. Пармезанът и лютият пипер се поръсват върху канелоните и всичко се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 35-45 минути.

    3

Руколата се измива и накъсва. Овкусява се със зехтин и балсамов оцет и се сервира заедно с канелоните.