Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Карамелени купички

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 чаши)

1 ч.ч. шоколад

За муса:

4 жълтъка
0.25 ч.ч. захар
1 ч.ч. сметана
1 ч.л ванилия
щипка сол
1 ч.ч. шоколад

За карамела:

0.5 ч.ч. захар
2 ч.л. подсладено кондензирано мляко
3 ч.л. масло
щипка сол
1 ч.л. ванилия

За украса:

шоколадови пръчици за украса
сол Fleur de Sel

Приготвяне

    1

За шоколадовите чаши: Във форми за мъфини се слага хартия за печене. Формите се намазват равномерно с предварително разтопения шоколад (около 1,5 чаени лъжички шоколад на формичка). Шоколадовите чашки се оставят да стегнат в хладилника.

    2

За муса: Жълтъците се разбиват със захарта до пухкава смес. Сметаната се загрява с ваниловия екстракт и солта в малка тенджера. Горещата смес се разбърква и добавя бавно към пухкавите жълтъци. Когато сместа стане хомогенна, се изсипва обратно в тенджерата и се оставя да къкри на слаб огън за около 5 минути. Маха се от котлона и разбърква с останалия шоколад. Оставя се да се охлади в хладилник за 1-2 часа.

    3

За карамела: Захарта и кондензираното мляко се загряват в малка тенджера. Оставят се да къкрят, като се разбъркват, докато захарта започне да покафенява. Добавят се маслото и сметаната и отново се бърка до получаване на хомогенна смес. Съдът се сваля от котлона и се оставя да изстине.

    4

Охладеният карамелен мус се разпределя в чаши и поръсва с карамелен сос, печени фъстъци и морска сол.