Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Картофи с тиквички на фурна

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг картофи
500 г тиквички
2 връзки пресен лук
масло за намазване
2 скилидки чесън
1 ч.л. риган
250 мл сметана
2 яйца
200 г заквасена сметана
сол
черен пипер
индийско орехче
100 г сирене гауда
3 стръка магданоз

Приготвяне

    1

Картофите, тиквичките и пресният лук се измиват и изцеждат. Картофите се обелват и заедно с тиквичките нарязват на тънки резени или се настъргват. Пресният лук се почиства и нарязва на фини кръгчета. Формата за печене се намазва с маслото и върху него се поставят последователно ред картофи, ред тиквички. Това се повтаря 2-3 пъти, като между всеки слой се поръсва и пресен лук.

    2

Фурната се загрява предварително на 175 °C (вентилатор: 150 °C). Чесънът се бели и нарязва на дребно и след това се смесва с ригана, сметаната, яйцата и заквасената сметана. Подправя се със сол, черен пипер и малко индийско орехче.

    3

Сместа от яйцата и сметаната се излива върху тиквичките и картофите, така че да ги покрие. Поръсва се с гауда и се пече в долната половина на фурната за около 40 – 50 минути. Магданозът се измива, подсушава и нарязва на едро. Поръсва се преди сервиране.