kaufland.bg/recepti
		
	Картофи на фурна с извара
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 4 големи | картофа | 
| 4 с.л. | маслиново масло | 
| сол | |
| 250 г | бекон | 
| 2 | ябълки | 
| 1 /2 връзка | сибирски лук | 
| 4 стръка | магданоз | 
| 400 г | извара | 
| черен пипер | |
| балсамов оцет | 
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 200 °C (вентилатор: 175 °C). Картофите се измиват добре, изцеждат се, смесват се с маслиново масло и сол в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се около 40-50 мин.
- 2
Беконът се нарязва на ивици. Ябълките се измиват и нарязват на парчета. Беконът се запича на тиган без мазнина, докато стане хрупкав. Прибавят се парченцата ябълка и се запичат за около 2 мин.
- 3
Подправките се измиват и изцеждат. Магданозът се нарязва на едро, а лукът на дребно. Подправките се смесват с изварата и се подправя със сол и черен пипер.
- 4
Картофите се подреждат в чинии и се гарнират с изварата с подправки и сместа от бекон и ябълки.