Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Касуле

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 глава лук
скилидки чесън
150 г моркови
3 стръка целина
200 г панчета
400 г сурова наденица (едро смляна)
250 г бял боб от консерва
800 г белени домати от консерва
250 мл телешки бульон
1 стръкче розмарин
2 стръка мащерка
100 г галета
2 с.л. разтопено краве масло
сол
черен пипер

Съвет

  • Вместо наденица може да се използва и италианска салсичия.


Приготвяне

    1

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно. Морковите и целината се измиват, подсушават, обелват и също се нарязват на дребно. Кожата на панчетата се отстранява, нарязва се на тънки парчета и се запържва в нагорещен тиган без мазнина. Добавя се наденицата. Тиганът се снема от огъня и се оставя настрана.

    2

Предварително подготвените зеленчуци се добавят към панчетата и се задушават за около 2 минути. Бобът се отцежда и се добавя заедно с бульона и доматите. Вари се на слаб огън около 10 минути със затворен капак. Накрая се подправя със сол и черен пипер.

    3

Фурната се загрява предварително на 200 °C (вентилатор: 175 °C). Розмаринът и мащерката се измиват, подсушават и нарязват на дребно. Подправките, галетата, маслото и щипка сол се разбъркват в купа.

    4

Наденицата се поставя в тавичка и се залива със сместта от подправки и масло. Пече се около 20 минути и се сервира топло.


Видеорецепта