Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Изобразяване на рецептата Кашкавал пане по сицилиански

Кашкавал пане по сицилиански

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г кашкавал
2 яйца
2 ч. ч. грис
брашно за овалване
1 /2 ч. л. босилек
1 ч. л. мащерка
1 /4 ч. л. червен пипер
гранулиран чесън и черен пипер на вкус
1 /4 ч. ч. олио за пържене

Приготвяне

    1

Грисът се разбърква с подправките, а яйцата се разбиват добре.

    2

Охладеният кашкавал се нарязва на филийки. Всяка филийка се потапя първо в леденостудена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква, за да не загаря при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно загрятото олио. Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал.

    3

Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина, и се сервира топъл.

    4

Може да нарежете филийките кашкавал на ивички с големината на един пръст. Така ще получите чудесни панирани „пръстчета”.