kaufland.bg/recepti
Кашкавал на тиган
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | кашкавал |
250 г | чери домати |
1 | морков |
1 връзка | пресен лук |
1 /2 връзка | копър |
50 г | бейби спанак |
30 г | рукола |
50 г | маслини Каламата |
4 с.л. | маслиново масло Екстра върджин |
2 с.л. | балсамов оцет |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Маслините се почистват от костилките, пресният лук се реже на тънки ивици, а копърът се наситнява. Доматите се разполовяват, морковът се реже на ленти с белачка.
- 2
В купа се сипват лукът, копърът, разполовените маслини, морковът, доматите, спанакът и руколата.
- 3
Балсамовият оцет, маслиновото масло, сол и черен пипер се смесват и хубаво се разбъркват. Сместа се прибавя към зеленчуците и се разбърква добре.
- 4
Кашкавалът се реже на плочки с дебелина 1–2 см. Запича се в силно сгорещен тиган с незалепващо покритие, от двете страни, за по 2–3 минути.
- 5
Сервира се със салатата, която по желание може да се поднесе и с кълнове.