Кейк попс Зомбита в атака
Продукти (30 парчета)
| 250 г | меко масло |
| 220 г | захар |
| 5 | яйца |
| кората и сокът на един лимон | |
| 350 г | брашно |
| 2 ч.л. | бакпулвер |
| мазнина и брашно за формичките | |
| 125 мл | сироп от ягоди |
| 200 г | крема сирене |
| 100 г | бял кувертюр |
| 100 г | червен фондан |
За украса
| желирани бонбони червейчета | |
| шоколадови пръчици | |
| захарни очи | |
| клечки за кейк попс |
Приготвяне
- 1
Маслото и захарта се разбиват. Прибавят се яйцата и бъркането продължава. Прибавят се сокът и кората на лимона, брашното и бакпулверът. Така готовото тесто се разпределя в предварително намаслена и поръсена с брашно форма. Пече се около 60-70 минути в предварително загрята на 180 °C фурна. Изпеченият сладкиш се оставя да изстине.
- 2
Сладкишът се натрошава и се смесва с ягодовия сироп и крема сиренето. От сместа се оформят 30 топчици, забива им се по една клечка за кейк попс и се оставят на студено за един час. Кувертюрът се разтопява и с него се заливат готовите кейк попс. След това те отново се оставят на студено за час.
- 3
Готовите кейк попс се украсяват със захарните очички, от фондана им се оформят уста, а от червейчетата коса.