Кексчетата на блатния трол
Продукти (6 парчета)
За тестото:
| 200 г | тиква Хокайдо |
| 2 | яйца |
| 150 г | захар |
| 150 г | меко краве масло |
| масло за намазване | |
| щипка сол | |
| 4 с.л. | бакпулвер |
| 350 г | брашно |
| 150 мл | мляко |
За крема:
| 750 г | крема сирене |
| зелена сладкарска боя | |
| 4 с.л. | пудра захар |
За декорацията:
| 200 г | бял фондан |
| червена сладкарска боя | |
| черна сладкарска боя | |
| лилава сладкарска боя | |
| розова сладкарска боя | |
| 50 г | черен шоколад |
| 6 | малки фунийки за сладолед |
| 30 | шарени шоколадови бонбонки |
Приготвяне
- 1
Тиквата се измива, подсушава, почиства от семките и се настъргва на ситно ренде. Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се щипка сол и маслото.
- 2
Брашното и бакпулверът се смесват в купя. Разбъркват се заедно с тиквата и млякото до получаване на хомогенна смес.
- 3
Фурната се загрява на 200°C. Формата за кексчета се намазнява и тестото се разпределя. Пече се около 20 минути, след което кексчетата се оставят да изстинат.
- 4
Крема сиренето се разбърква със зелената сладкарска боя и пудра захар. Сместа се пълни в пош с подходящ накрайник и кексчетата се украсяват отгоре.
- 5
Фонаданът се омесва докато поомекне. От него се оформят 12 малки топчета, които се използват за очи. Върху половината от тях се капва червена сладкарска боя, а върху останалите – черна. Малка част от фондана се оцветява в лилаво и от него се оформят малки топчета. Друга част от фондана се оцветява в розово и с него се оформят шест дълги гърбави нослета.