Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кексчета с двоен шоколад

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

за пълнежа:

90 г тъмен кувертюр
100 мл сладкарска сметана

за крема:

100 г тъмен кувертюр
50 мл сладкарска сметана
100 г меко краве масло
50 г пудра захар
200 г крема сирене

за тестото:

125 г меко краве масло
150 г захар
1 пакетче ванилова захар
3 яйца
50 г тъмен кувертюр
200 г брашно
4 с.л. какао
1 щипка сол
120 мл мляко
2 ч.л. бакпулвер

Съвет

  • От издълбаните трохи от кексчетата, заедно с крема сирене и масло, могат да се направят кейкпопс.


Приготвяне

    1

За пълнежа, кувертюрът се нарязва на ситно. Сметаната се загрява в малка тенджера. Добавя се кувертюрът, разбърква се до гладкост и се оставя да се охлади, като се разбърква от време на време.

    2

Кувертюрът за крема се нарязва на едро. Сметаната се оставя да заври, сваля се от огъня, към нея се прибавя кувертюрът и се разбърква до гладка смес. Кравето масло се разбива със захарта до пухкавост и внимателно се прибавя крема сиренето. Добавя се шоколадовият крем, разбърква се до гладка смес, пълни се в сладкарски пош със звездовиден накрайник и се оставя да се охлади.

    3

Фурна с вентилатор се загрява на 160° C (180° C при горно/долно печене). За тестото, кравето масло, захарта и ваниловата захар се разбиват до пухкавост. Постепенно към сместа се добавят яйцата. Кувертюрът се нарязва на едро и се смесва с брашното, какаото, солта, бакпулверът. Прибавят се маслото, топлото мляко и всичко се бърка до получаване на гладко тесто, което се разпределя в 12 формички за кексчета. Пекат се на средното ниво на фурната за 20-25 минути, след което кексчетата се оставят да се охлаждат върху решетка.

    4

С нож се маха горната част на кексчетата и с помощта на чаена лъжичка се маха сърцевината му. С помощта на лъжица се слага от пълнежа в кухините, след което кексчетата се затварят с капачетата. С помощта на поша отгоре се разпределя от крема и, по желание, кексчетата се поднасят украсени с парченца шоколад.