Киш с аспержи
Продукти (6 порции)
| 400 г | бутертесто |
| 300 г | аспержи |
| 2 стръка | пресен лук |
| 200 г | печурки |
| 3 с. л. | зехтин |
| 150 г | течна сметана |
| 3 | яйца |
| 150 г | кашкавал |
| 1 щипка | индийско орехче |
| сол и черен пипер на вкус | |
| масло за намазване | |
| брашно за поръсване |
Приготвяне
- 1
Стъбълцата на аспержите се обелват и се нарязват на малки парчета. Лукът и печурките се нарязват наситно и се запържват в предварително сгорещения зехтин. След 2-3 минути се добавят аспержите. Запържва се още 2-3 минути и се подправя с индийското орехче, сол и черен пипер.
- 2
Бутертестото се разстила в намаслена и набрашнена кръгла форма за печене с диаметър 25-30 см. Краищата, които остават отвън, се отстраняват. Тестото се надупчва с вилица, за да не се надува, и се пече 10 минути в предварително сгорещена до 200°С фурна.
- 3
Сметаната се разбива с яйцата, прибавя се настърганият кашкавал и се овкусява с щипка сол. Сместа се изсипва при леко охладените зеленчуци и се разбърква.
- 4
Плънката се изсипва върху бутертестото и ястието се пече 15 минути в предварително сгорещена до 200°С фурна.