Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Киш Лорен

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

за тестото:

250 г брашно
125 г краве масло
1 жълтък
сол на вкус

за плънката:

200 г бекон
2 стръка пресен лук
2 броя яйца
2 жълтъка
250 мл готварска сметана
150 г сирене Грюер
150 мл прясно мляко
1 с. л. горчица
краве масло за пържене

Приготвяне

    1

Брашното, нарязаното на кубчета масло и сол се изсипват в блендер и се разбъркват.

    2

Към така получените маслени трохи се добавят жълтъкът и малко студена вода, за да се получи еднородна смес. Меси се закратко и се прибира в хладилник за около 15 минути.

    3

Пресният лук и беконът се нарязват наедро и се запържват в масло.

    4

Горчицата и прясното мляко се смесват и се разбъркват. Към тях се добавят сметаната, жълтъците, яйцата и сместа отново се разбърква добре.

    5

Охладеното вече тесто се разточва и се поставя в кръгла тава. Разстила се с ръце и тестото, което остава извън тавата, се изрязва. Тавата се прибира в хладилник за още 5–10 минути.

    6

След това се изважда, тестото се набучва с вилица и се пече във фурна на 180 градуса около 15–20 минути, докато порозовее.

    7

Върху готовото тесто се изсипват задушените бекон и лук, заливат се с яйчената смес, настъргва се сиренето и кишът отново се връща във фурната. Пече се, докато сиренето се разтопи.