Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Киш с праз и гъби

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за тестото:

125 г брашно
1 яйце
1 /2 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
75 г краве масло
4 с.л. топла вода
олио за намазване

за плънката:

500 г праз
250 г гъби печурки

за заливката:

2 яйца
400 мл прясно мляко
4 с.л. кисело мляко
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

    1

Брашното се изсипва в тавичка и се загрява за около 5 минути във фурна, а маята се разтваря в топлата вода. От брашното, солта, яйцето и маята се омесва меко тесто. Прибавя се маслото, отново се омесва, покрива се и се оставя да почине около 30 минути в хладилник.

    2

Празът се нарязва на едри парчета и се вари на пара. След 10 минути се прибавят нарязаните на филийки гъби и всичко се вари още 15 минути.

    3

От втасалото тесто се разточва кора, която се разстила в намазнена тава. Върху нея се подреждат празът и гъбите.

    4

Яйцата се разбиват с прясното и киселото мляко и се овкусяват със сол и черен пипер. Сместа се излива в тавата и кишът се пече около 20 минути на 220 градуса, след което фурната се намалява на 160 градуса. Пече се още 15–20 минути, докато заливката се запече.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.