Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кнедли с хрупкаво свинско и салата от ряпа

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1200 г свински джолан
3 бр. (около 280 г) бретцел
250 мл горещо мляко
1 ч.л. меко масло
1 яйце
20 г галета
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1-2 щипки индийско орехче
1 малка ряпа
1 кисела ябълка
3 с.л. олио
2 с.л. оцет
2 с.л. ситно нарязан сибирски лук
200 мл бульон
брашно и масло за сгъстяване на соса
захар
сол
черен пипер
смлян кимион

Приготвяне

    1

Джоланът се измива, подсушава и овкусява със сол, пипер и кимион. Поставя се върху голямо парче алуминиево фолио, увива се в него и се пече около час и половина в предварително загрята на 180° фурна.

    2

На първия час от печенето фолиото се отваря, за да може да се запече вкусна коричка. Температурата на фурната се увеличава на 220°.

    3

Бретцелите се режат на малки квадратчета, накисват се в мляко и се оставят за около 30 минути. Яйцето се разбива с маслото, магданоза и галетата, прибавя се и индийското орехче. Кубчетата бретцели се поизцеждат от млякото и към тях се добавя яйчената смес. Забърква се хумогенна лепкава смес, от която се оформят 12 малки кнедли.

    4

Ряпата се обелва и се нарязва на тънки шайби. Ябълката се измива, почиства се от семките и също се нарязва на тънички шайби.

    5

В купичка се забърква дресинг от олио, оцет, сибирски лук, сол, пипер и захар, който се прибавя към ряпата и ябълката.

    6

В тенджера се кипват около 2 литра вода. Към нея се прибавят кнедлите. Варят се 10-15 минути или докато кнедлите не изплуват на повърхността, след което се изваждат с решетъчна лъжица.

    7

Джоланът се вади от фолиото. Сосът от джолана се смесва с бульона, прибавя се малко масло, брашно и всичко се бърка до получаването на гъст сос, който се овкусява със сол, пипер и кимион.

    8

Джоланът се нарязва на парчета и се сервира със соса, кнедлите и салатата.