Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Козуначен сладкиш с крокан

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

1 стар, изсъхнал козунак
250 г сирене Маскарпоне
250 г крема сирене
200 г сладко от боровинки
200 г подсладено кондензирано мляко
100 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
600 м прясно мляко
50 мл десертно вино Марсала
5 яйца
2 с.л. царевично нишесте
щипка сол

за кроканта:

100 г белени печени лешници
100 г захар

Приготвяне

    1

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Към 100 мл от мляко се добавят жълтъците, ваниловата захар, нишестето и 50 г от захарта и се разбърква добре. Загряват се 400 мл от млякото и постепенно се прибавят към сместа. Разбърква се и се прехвърля в касерола. Вари се при постоянно бъркане, докато пудингът се сгъсти. Оставя се да се охлади много добре, покрит с фолио, за не хваща кора.

    2

Три белтъка се разбиват на сняг с щипка сол. От останалата захар и 50 мл вода се сварява сироп. Щом достигне 115 градуса, се налива на тънка струйка в белтъците, като се разбива постоянно.

    3

Двата вида сирене и кондензираното мляко се разбиват. Охладеният пудинг се разбива с миксер. Към него се изсипва сместа със сирената и се разбърква добре. На няколко пъти се добавят и разбитите белтъци.

    4

Останалите 100 мл мляко се смесват с марсалата.

    5

Козунакът се нарязва на филии, които леко се потапят в млякото с марсала.

    6

В тава се редят козунак, крем, сладко от боровинки, крем, козунак, крем, сладко и крем. Заравнява се и се оставя да се охлади поне за четири часа.

    7

Ядките се затоплят в тиган. Захарта за крокана се карамелизира. Добавят се ядките и се разбъркват. Прехвърлят се върху силиконова подложка и се охлаждат.

    8

Малко преди сервиране, десертът се поръсва с натрошения крокан.