Кокосови сладки
Продукти (20 парчета)
за тестото:
250 г | брашно |
75 г | кафява захар |
150 г | меко краве масло (не разтопено) |
1 | жълтък |
1 | лимон (настърганата кора) |
краве масло за тавата |
за украсата:
1 | белтък |
кокосови стърготини | |
2 с.л. | плодово желе |
Приготвяне
- 1
От продуктите се омесва гладко тесто и се оставя 1 час в хладилник.
- 2
Оформят се топчета, по-малки от орех.
- 3
Потапят се в леко разбития белтък и се овалват в кокосови стърготини.
- 4
Сладките се нареждат в намаслена тава. По средата на всяка се прави кладенче, което се пълни наполовина с плодово желе.
- 5
Пекат се 20-25 минути до зачервяване на 180°С.