Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кокосово-портокалови кулички

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (30 парчета)

30 г масло
70 г пудра захар
20 г марципан
2 белтъка
50 г брашно
2 с.л. мляко
100 г бял шоколад
1 с.л. кокосови стърготини
100 мл сметана
10 мл портокалов ликьор
кората от 1 портокал

Приготвяне

    1

Маслото се разбива с пудрата захар. Марципанът се нарязва на малки парченца и се прибавя постепенно към маслото и всичко се разбива за около 3 минути. Белтъците се разбиват и към тях постепенно се прибавят брашното и млякото. Готовото тесто се покрива и се оставя на студено за 30 минути.

    2

Шоколадът се нарязва на ситно. Кокосовите стърготини се запичат без мазнина, заливат се със сметана и се оставят да поврат малко в нея. Прибавя се шоколадът, като цялата смес се бърка, докато той се разтопи. Така готовият крем се покрива и се оставя да изстине.

    3

От тестото, с помощта на чаена лъжица, се правят 60 хапки, които се подреждат върху хартия за печене. След това хапките се дооформят с помощта на кръгла форма за курабии и се пекат около 5 минути в предварително загрята на 180 °С фурна, при пуснат вентилатор на печката.

    4

Изстиналият сметанов крем се разбива, прибавя се портокалов ликьор и така готовата смес се разпределя с чаена лъжичка върху бисквитите, които след това се залепват две по две. Готовите "кулички" се поръсват с пудра захар и се украсяват с парченца портокалова кора.