Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Коледно дръвче

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (20 парчета)

500 г брашно
1 жълтък
200 г моцарела
200 г бекон
2 яйца
250 мл хладко мляко
80 г масло
8 г суха мая
1 1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
розмарин

Приготвяне

    1

В дълбока купа се сипват брашното, захарта, солта, маята, яйцата и розмаринът. Разбърква се, след което се добавя и затопленото прясно мляко. Разбърква се отново с дървена лъжица докато се образува тесто, което се се изважда върху набрашнена повърхност и леко се разстила с ръце.

    2

В средата на тестото се слага маслото, което е желателно да бъде на стайна температура, за да е меко и се завива с краищата на тестото. Омесва се няколко пъти, докато тестото поеме цялото масло и се оставя да втаса 30 минути.

    3

След като тестото е втасало, от него се оформят малки топчета и се подреждат в намазнена тава под формата на коледно дръвче. Оставят се да втасат още 30 минути. След това се намазват с жълтък и се пекат в загрята на 180°C фурна за 15-20 минути.

    4

С помощта на ножче се издълбават дупки във всяка от изпечените питките, без да се отделят една от друга, като се внимава да не се прореже дъното. Във всяка дупка се слага парче моцарела и малко натрошен изпържен бекон. Пече се на 180°C за още 5-8 минути докато се разтопи моцарелата.


Видеорецепта