kaufland.bg/recepti
Корейски корндог
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 6 | кренвирша |
| 6 | дървени шишчета |
За тестото:
| 100 г | пшенично брашно |
| 100 г | фин царевичен грис |
| 1 ч.л. | бакпулвер |
| 80 мл | прясно мляко |
| олио за пържене |
За топинга:
| фино смляна галета | |
| царевица от консерва | |
| сос Срирача |
Приготвяне
- 1
Сухите съставки за тестото се смесват в купа. Постепенно се добавя мляко и се разбърква, докато тестото стане на гладка каша.
- 2
Олиото се загрява в дълбок тиган до 180°C.
- 3
Кренвиршите се овалват в брашно, след това се нанизват на дървени пръчици и се потапят с тестото. По желание корндогът се поръсва с царевични зърна или галета.
- 4
Така приготвените колбаси се пържат в сгорещена мазнина за 5-6 минути.
- 5
Сервират се топли със сос Срирача или горчица.