Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Корн рибс

До 15 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 кочана царевица
40 г растителна мазнина
5 с.л. веган сос Уорчестър (по желание)
3 с.л. соев сос
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах
0.5 ч.л черен пипер

Приготвяне

    1

Царевичните кочани се бланшират във вряща вода за 10-15 минути, след което се отцеждат, оставят се леко да изстинат и се разрязват по дължина.

    2

Растителното масло, сосът Уорчестър, соевият сос, оцетът и подправките се смесват и с тях се мариноват царевичните „ребърца“.

    3

Приготвяне на грил: Маринованата царевица се пече на около 200 °C (директно върху скара с капак) за 10-15 минути; обръща се от време на време.Приготвяне на фурна: Фурната се загрява на 190 °C, царевицата се слага в тава, покрита с хартия за печене и се пече 20-30 минути. Обръща се в средата на печенето.Приготвяне в еър фрайър: Царевицата се разпределя в кошницата на еър фрайъра (може да се поставят и една върху друга) и се готви на 190 °C за 15 минути, като по средата на готвенето се обръща.

    4

Царевичните „ребърца“ се поднасят, гарнирани със ситно нарязан магданоз.