Корн рибс
Продукти (4 порции)
4 | кочана царевица |
40 г | растителна мазнина |
5 с.л. | веган сос Уорчестър (по желание) |
3 с.л. | соев сос |
1 с.л. | балсамов оцет |
1 ч.л. | чесън на прах |
1 ч.л. | лук на прах |
0.5 ч.л | черен пипер |
Приготвяне
- 1
Царевичните кочани се бланшират във вряща вода за 10-15 минути, след което се отцеждат, оставят се леко да изстинат и се разрязват по дължина.
- 2
Растителното масло, сосът Уорчестър, соевият сос, оцетът и подправките се смесват и с тях се мариноват царевичните „ребърца“.
- 3
Приготвяне на грил: Маринованата царевица се пече на около 200 °C (директно върху скара с капак) за 10-15 минути; обръща се от време на време.Приготвяне на фурна: Фурната се загрява на 190 °C, царевицата се слага в тава, покрита с хартия за печене и се пече 20-30 минути. Обръща се в средата на печенето.Приготвяне в еър фрайър: Царевицата се разпределя в кошницата на еър фрайъра (може да се поставят и една върху друга) и се готви на 190 °C за 15 минути, като по средата на готвенето се обръща.
- 4
Царевичните „ребърца“ се поднасят, гарнирани със ситно нарязан магданоз.