Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кюфтенца в тиква за Хелоуин

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

250 г кайма
300 г брашно
200 г меко масло
100 мл вода
1 жълтък
1 глава лук
сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
маслиново масло K-Classic

Приготвяне

    1

Каймата се омесва с наситнения лук, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица. От сместа се оформят малки кюфтенца. Слагат се в загрят тиган, намазнен с 1 с.л. маслиново масло и се пържат по 2-3 минути от всяка страна до златист загар и пълна готовност на месото.

    2

Брашното се сипва в купа. Към него се прибавят 1 ч.л. сол и маслото, нарязано на кубчета. Намачква се с ръце докато брашното и маслото се смесят и се получат трохи. Добавя се водата, разбърква се отново с ръце и се меси докато се получи гладко тесто.

    3

Разточва се на половин сантиметър дебелина и с помощта на ринг се изрязват кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага по едно кюфтенце и се увива с тестото.

    4

Всяко топче се връзва с конопен конец така, че да придобие форма на тиква. Готовите тикви се подреждат в тава, покрита с кухненска хартия и се намазват с разбит жълтък. Пекат се в загрята на 180°C фурна 25-30 минути.

    5

След като изстинат, конопеният конец се премахва и кюфтенцата-тикви са готови за сервиране.


Видеорецепта