kaufland.bg/recepti
Кюфтета Брей! с бобена яхния
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 800 г | Брей! кюфтета "Стара планина" от свинско и говеждо месо |
| 80 мл | маслиново масло |
| брашно за овалване |
за яхнията:
| 3 консерви | червен боб |
| 200 г | домати от консерва |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 стрък | целина |
| 1 глава | лук |
| 1 | морков |
| 1 с.л. | маслинова паста |
| 60 мл | маслиново масло |
| сол и черен пипер на вкус | |
| магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Кюфтетата се овалват в брашно и се пържат в маслиновото масло до полуготовност.
- 2
Лукът, морковът, чесънът и целината за яхнията се обелват и се режат на ситно. Зеленчуците се запържват в маслиновото масло за кратко, наливат се 200 мл вода и се готви, докато течността се изпари.
- 3
Прибавят се маслиновата паста, отцеденият боб и доматите. Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен огън за около 10 минути.
- 4
Прибавят се кюфтетата и се готви още около 10 минути.
- 5
Ястието се сервира с наситнен магданоз.